Home » Geen categorie » Greet Minnen wint Belgisch duel in halve finale van Pétange

Greet Minnen wint Belgisch duel in halve finale van Pétange

Greet Minnen wint Belgisch duel in halve finale van Pétange

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Pétange (Luxemburg, $ 15 000) heeft Greet Minnen (WTA-789) de finale bereikt na een zege in drie sets tegen Elyne Boeykens (WTA-380).

In de eerste halve finale in Pétange stonden met Greet Minnen en Elyne Boeykens twee clubgenotes van TC Forest Hills tegenover elkaar. In het internationale circuit speelden ze echter nog nooit eerder tegen elkaar. De 18-jarige Minnen had in haar vorige drie wedstrijden een sterke indruk nagelaten, met telkens overwinningen in twee korte sets tegen nochtans hoger gerangschikte speelsters. Voor Boeykens was de weg naar de halve finale lastiger, met in de kwartfinale nog een zware driesetter.

Boeykens nam vandaag de beste start en haalde na 26 minuten met een ace de eerste set binnen met 6-2. Minnen sloeg in set 2 sterk terug en brak Boeykens drie maal: 6-1. In de derde set liep de 18-jarige Turnhoutse ook meteen uit tot 4-0, waarna zij met opnieuw 6-1 de set en wedstrijd won. Met haar overwinning plaatst de talentrijke Minnen zich voor het eerst voor de finale van een 15000 dollar-toernooi.

In de finale, die zaterdag gespeeld wordt, neemt Minnen het op tegen de 22-jarige Slowaakse Michaela Honcova (WTA-594) die eerste reekshoofd Susanne Celik (WTA-278) in drie sets versloeg. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws