Home » Geen categorie » Grote stunt van Goffin: wint van eerste reekshoofd Kohlschreiber

Grote stunt van Goffin: wint van eerste reekshoofd Kohlschreiber

Grote stunt van Goffin: wint van eerste reekshoofd Kohlschreiber

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-78) heeft voor de verrassing van het toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel gezorgd. Op de Bet-at-Home Cup (ATP 250, € 426 605) schakelde hij in twee sets eerste reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-24) uit. Het is al de zeventiende zege op rij van Goffin en hij verloor in al deze matchen ook geen enkele set.

Goffin had een wildcard gekregen van de toernooidirectie van Kitzbühel omwille van zijn sterke prestaties van de afgelopen weken. In de eerste ronde in Oostenrijk won Goffin van de Fransman Kenny De Schepper (ATP-102). In de tweede ronde van het graveltoernooi wachtte echter een zware klepper: de Duitser Kohlschreiber, eerste reekshoofd en top 25-speler.

Goffin kwam met veel vertrouwen op het tennisveld omdat hij zestien matchen op rij had gewonnen. In de eerste set had de Luikenaar genoeg aan één breakpunt en won zo met 6-3. De opslag van Goffin was een minpunt in de eerste set met een eerste opslag-percentage van amper 42 procent.

De tweede set verliep minder goed voor Goffin. Kohlschreiber verzilverde een breakpunt en kwam op een 5-2 voorsprong. De tweede set leek verloren voor onze landgenoot maar Goffin gaf niet op. Bij 5-3 brak hij terug én bij 5-5 ging hij nog een tweede keer door de opslag van zijn tegenstander. La Goff liet geen enkel punt meer liggen en haalde de tweede set binnen met 7-5.

Goffin glunderde achteraf ook bij de interviews met Eurosport.

Dankzij zijn zeventiende opeenvolgende zege staat Goffin in de kwartfinale van de Bet-at-Home Cup. Daar is zijn tegenstander de Italiaan Paulo Lorenzi (ATP-83) die ook in een goede vorm verkeert. Lorenzi versloeg in de tweede ronde de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-44) en in de eerste ronde zesde reekshoofd Robin Haase (ATP-61).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws