Er blijven vroegtijdig toppers sneuvelen op Wimbledon. Vierde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-3) ging in een spannende thriller onderuit tegen de Let Ernests Gulbis (ATP-138).

Nummer drie Zverev kroop in de tweede ronde nog door het oog van de naald en moest dus opletten in zijn derde ronde tegen de Let Gulbis. In de eerste set waren de twee spelers aan elkaar gewaagd maar Gulbis haalde het nipt in een tiebreak.

Hierna zette Zverev echter orde op zaken. De Duitser won de twee volgende sets met 6-4 en 7-5 en kwam zo op één set van de achtste finale. Gulbis bleef echter gefocust spelen en greep de vierde set met 6-3.

In de vijfde set ging het van kwaad naar erger voor Zverev. Hij werd weggespeeld en ging onderuit met 6-0! Van de tien eerste reekshoofden bij de mannen blijven er op Wimbledon nog slechts vijf over: Rafael Nadal (ATP-1), Roger Federer (ATP-2), Juan Martin Del Potro (ATP-4), John Isner (ATP-10) en Kevin Anderson (ATP-8). Gulbis staat voor de eerste keer in de tweede week van Wimbledon.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.