Home » WTA » Halep en co over Kimback: “Zenuwachtig toen ik met haar trainde”

Halep en co over Kimback: “Zenuwachtig toen ik met haar trainde”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nog heel even en de langverwachte comeback van Kim Clijsters is eindelijk een feit. Haar (nieuwe) tenniscollega’s kijken alvast vol verwachting uit om het tegen haar op te nemen. “Ik hoopte deze week al tegen haar te kunnen spelen”, vertelt Elina Svitolina (WTA-4).

Deze voormiddag werkte Clijsters nog een erg intensieve training af met Simona Halep (WTA-2). Die roemt de Belgische als een groot kampioene. “Ik was dan ook zenuwachtig toen ik met haar trainde”, verklapt ze. “In Brisbane hebben we ooit tegen elkaar gespeeld (in 2012, Clijsters won met 6-1 en 6-4, nvdr.), dus ik ken haar. Het was knap hoe ze enkele jaren geleden terugkwam met één kind. Nu heeft ze er drie, dat is toch anders.”

“Of Clijsters opnieuw zal schitteren? Dat valt af te wachten, maar zij is alleszins een groot voorbeeld voor ons allemaal.”

Speelster met de split

Belinda Bencic (WTA-5) herinnert zich Clijsters als “de speelster met de split”. “Ik kijk er naar uit om haar aan het werk te zien”, zegt de titelverdedigster in Dubai.

Ook de Oekraïense Svitolina is enthousiast over de Kimback. “Ik hoopte deze week al tegen haar te kunnen spelen. Ik volgde haar toen ik klein was en was vooral een grote fan van haar bewegingen op de baan. De keuze die zij nu maakt vraagt veel toewijding en liefde voor de sport. Ik hoop haar snel te zien spelen.”

Niet verleerd

Karolina Pliskova (WTA-3) liet eveneens haar licht schijnen op het Clijsters-verhaal. “Het is mooi wat zij doet. We moeten afwachten wat haar comeback brengt, maar het tennissen zal ze niet verleerd zijn.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS