Home » Nieuws » Halep en Djokovic triomferen in Rome

Halep en Djokovic triomferen in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De winnaars van de ATP en WTA-toernooien in Rome zijn bekend. Novak Djokovic (ATP-1) en Simona Halep (WTA-2) zijn de gelukkigen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bij de vrouwen was er een droomfinale tussen eerste reekshoofd Halep en tweede reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-4). Halep nam een wervelende start en snelde naar winst met 6-0 in de eerste set.

In het begin van de tweede set moest Pliskova bij een 2-1-achterstand echter opgeven met een linkerdijblessure. Met een anticlimax was de finale dus afgelopen.

Halep glunderde met de zege: “Ik houd van dit toernooi en droomde altijd van de titel hier. Ik ben heel blij dat het vandaag lukte om de titel te pakken.” Pliskova zei dat ze sinds de kwartfinale al last heeft van haar blessure en hoopt klaar te geraken voor Roland Garros.

Bij de mannen speelden verrassing Diego Schwartzman (ATP-15) en nummer één Novak Djokovic tegen elkaar in de finale. Schwartzman kon niet opnieuw stunten en ging met 7-5 en 6-3 onderuit.

Voor Djokovic is het al zijn 36e Masters 1000-titel waardoor hij de recordhouder wordt in de ranking van winnaars van Masters 1000-toernooien . De Serviër klimt voorbij Rafael Nadal (ATP-2) die 35 Masters 1000-titels won. Djokovic won dit jaar al 31 van zijn 32 partijen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS