Home » WTA » Halep is Stephens opnieuw de baas in Montreal

Halep is Stephens opnieuw de baas in Montreal

Halep is Stephens opnieuw de baas in Montreal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Simona Halep (WTA-1) heeft de titel gewonnen op het WTA-toernooi van Montreal (Canada, $ 2 820 000). Ze versloeg Sloane Stephens (WTA-3) in een heruitgave van de finale van Roland Garros. 

Slechts acht weken na de finale op Roland Garros kruisten Halep en Stephens opnieuw de degens in de finale van een toernooi. Ook dit keer was de Roemeense de sterkste van de twee. Halep won de openingsset in een tiebreak, maar daarna bracht de Amerikaanse de wedstrijd weer in evenwicht.

De tennisfans konden genieten van stevig baseline tennis. In de beslissende set kon Halep een cruciale dubbele break scoren om op een 5-2 voorsprong te komen. Stephens was nog niet uitgeteld en ging nog een keer door de opslag van haar tegenstandster en redde daarbij één wedstrijdpunt. Op haar eigen opslag redde ze er nog twee maar in het daaropvolgende spelletje maakte Halep de wedstrijd dan toch uit.

Het werd 7-6 (6), 3-6 en 6-4 na 2 uur en 39 minuten. Het is de tweede overwinning voor Halep op de Coupe Rogers, ze won eerder in 2016.

 

koen

koen

Meer nieuws