Home » Geen categorie » Halep kroont zich opnieuw tot koningin van Madrid, Nastase zorgt voor ophef

Halep kroont zich opnieuw tot koningin van Madrid, Nastase zorgt voor ophef

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Roemeense Simona Halep (WTA-8) heeft succesvol haar titel kunnen verlengen op het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, € 5 924 318). Ze versloeg in een spannende finale Kristina Mladenovic (WTA-17). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een kwakkelende seizoensstart door een linker knieblessure, heeft Halep haar vorm weer te pakken. In een fel bevochten finale was ze Mladenovic de baas. In een nerveuze eerste set, waar beide speelsters hun opslagspelletjes moesten inleveren, kon de Roemeense in de eindfase de bovenhand halen. De eerste set ging met 7-5 naar Halep.

In de tweede manche hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Met elk één break op hun rekening stevenden ze af op een tiebreak. Mladenovic hield hierin het hoofd koel en dwong dankzij winst in die tiebreak een derde en beslissende set af.

Halep liet zich niet van de wijs brengen en serveerde sterk. Ze moest geen enkel breakpunt meer toestaan en kon op haar beurt twee keer door de opslag van de Française gaan. Na een knappe wedstrijd die 2u44 in beslag nam, was Halep de beste met 7-5, 6-7(5) en 6-2. Mladenovic, die zondag haar 24e verjaardag viert, kon haarzelf zo geen mooi cadeau schenken.

Controversiële ceremonie

Halep was in de wolken na haar tweede Mutua Madrid Open titel op rij:

“Ik vind het geweldig dat ik mijn titel hier succesvol heb kunnen verdedigen. Dit toernooi is belangrijk omdat het zo’n groot toernooi is en omdat het me veel vertrouwen geeft voor de grotere toernooien.”

Controverse tijdens de ceremonie wanneer oud-speler Ilie Nastase op het podium verscheen. Hij kreeg een officiële rol in de ceremonie en Halep bedankte hem in haar dankwoord. Nastase kwam enkele weken geleden in opspraak door racistische uitspraken over speelsters van de WTA en is voorlopig zijn privileges bij de WTA kwijt. Eerder raakte ook al bekend dat hij niet welkom is op de grandslamtoernooien van Roland Garros en Wimbledon dit jaar.

De aanwezigheid van Nastase was niet naar de zin van WTA-baas Steve Simon die in een officieel statement de organisatoren van de Mutua Open berispte:

“Het was een spannende finale vandaag en ik wil graag Simona en Kristina van harte feliciteren voor hun fantastische tennis. De enige schaduw die op deze dag viel, was de uitnodiging van mr. Nastase om deel te nemen aan de ceremonie. Hij verdiende geen plaats op het veld vandaag”, aldus Simon.

“Het was onverantwoordelijk en onaanvaardbaar van de Madrid Open om hem een officiële rol toe te kennen”, vervolgde hij.

Lees zijn volledige verklaring hieronder:

koen

koen

MEER NIEUWS