Home » Grand Slam » Australian Open » Halep kruipt door oog van de naald, Kerber oppermachtig

Halep kruipt door oog van de naald, Kerber oppermachtig

Halep kruipt door oog van de naald, Kerber oppermachtig

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Simona Halep (WTA-1) is afgelopen nacht door het oog van de naald gekropen in Melbourne, pas na 3 uur en 45 minuten bereikte ze de vierde ronde. Angelique Kerber (WTA-16) was dan weer veel te sterk voor Maria Sharapova (WTA-48).

Halep moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Lauren Davis (WTA-76). De Roemeense nummer één van de wereld is in Melbourne op jacht naar haar eerste Grand Slam, maar moest erg diep gaan in haar partij in de derde ronde. De eerste set ging met 4-6 naar Davis, maar Halep kwam met 6-4 langszij.

In de derde set werd het erg spannend. Bij 10-11 kreeg Davis drie matchpunten, maar ze kon het niet afmaken. Halep bleef aanklampen en maakte het uiteindelijk af met 15-13. Het is de derde langste vrouwenwedstrijd tot nu toe op het toernooi.

Sterke Kerber

De Duitse Kerber liet dan weer zien dat ze één van de grote kanshebsters is voor de titel. De pupil van Wim Fissette kende opvallend weinig moeite met Sharapova (WTA-48). Beide dames waren de enige twee speelsters in de tabel die reeds eindlaureate waren in Melbourne. Kerber stuurde de Russische met 6-1 en 6-3 huiswaarts.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws