Home » WTA » Halep legt positieve dopingtest af

Halep legt positieve dopingtest af

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voormalig nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-9) is voorlopig geschorst. De 31-jarige Roemeense legde een positieve dopingtest af op de US Open.

Voor Halep was de US Open geen succes, ze verloor verrassend in de eerste ronde van een kwalificatiespeelster. De Roemeense testte er positief op Roxudustat, een verboden middel op de WADA dopinglijst. Zowel het A- als B-staal was positief, op 7 oktober werd Halep ingelicht van de resultaten. Ze werd voorlopig geschorst.

Op social media schreeuwt Halep haar onschuld uit: “Vandaag begint de zwaarste wedstrijd van mijn leven: een gevecht om de waarheid. Tijdens mijn hele carrière dacht ik nooit aan valsspelen, dat gaat in tegen alle waarden waarmee ik ben opgevoed. Ik voel me verward en verraden en zal tot het einde vechten om aan te tonen dat ik nooit bewust verboden middelen heb genomen. Ik heb er vertrouwen in dat de waarheid vroeg of laat zal bovenkomen. Dit gaat niet om titels of geld, maar om eer en mijn liefde voor het tennis”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER