Home » Geen categorie » Halep neemt revanche op Ostapenko in Peking en wordt eindelijk nummer 1

Halep neemt revanche op Ostapenko in Peking en wordt eindelijk nummer 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Simona Halep (WTA-2) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de China Open in Peking (China, $ 7 027 063). Dankzij haar overwinning wordt ze maandag het nieuwe nummer één van de wereld. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De aanhouder wint en dat geldt zeker en vast voor Halep. De China Open lijkt het toernooi van de wraak voor Halep. Zo nam ze revanche op de nederlaag tegen Maria Sharapova (WTA-104) op de US Open van enkele weken geleden. Daarnaast zal haar overwinning tegen Jelena Ostapenko (WTA-8) dubbel zo zoet smaken. De Roemeense won vanochtend met 6-2 en 6-4 van de Letse die haar eerder dit jaar van de titel op Roland Garros en de nummer één positie hield.

De 26-jarige Roemeense stond er al een paar keer dichtbij, maar sneuvelde telkens op de meet. Nu heeft ze de begeerde nummer één stek beet en lost ze maandag Garbiñe Muguruza (WTA-1) af als nummer één van de wereld. Halep wordt de eerste Roemeense die op het hoogste schavot staat en is de vierde speelster die deze positie dit jaar bekleedt.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER