Home » Geen categorie » Halve finale eindstation voor Benoît in Macon

Halve finale eindstation voor Benoît in Macon

Op het ITF-toernooi van Macon (Frankrijk, $ 15 000) heeft Marie Benoît (WTA-357) de finale niet kunnen bereiken. Ze ging na een felle strijd onderuit in de halve finale.

Benoît is er niet in geslaagd de finale te halen. In de halve finale moest ze het afleggen na een hevige partij tegen de Zwitserse Tess Sugnaux (WTA-490). Vorig jaar verloor de Belgische al een keer tegen de Zwitserse in drie sets.

In het zesde game van de eerste manche leverde de Belgische haar service als eerste in. Ze won geen enkel game meer en kon de eerste set op haar buik schrijven. Ook in de tweede manche kwam Benoît tot twee keer toe op een break achterstand. Ze zette de scheve situatie echter telkens terug recht en in de eindfase wist Benoît de set op haar naam te schrijven.

Benoît ging door op haar elan en kwam op een break voorsprong in de beslissende manche. Die voorsprong leverde ze terug in en aan het einde van de wedstrijd volgden de breaks elkaar snel op. Het was echter Sugnaux die er als beste uitkwam. Na 2 uur en 4 minuten moest Benoît inpakken met 4-6, 7-5 en 3-6.