Home » Geen categorie » Halve finale in Lambermont kleurt volledig Belgisch

Halve finale in Lambermont kleurt volledig Belgisch

Halve finale in Lambermont kleurt volledig Belgisch

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Lambermont (België, $ 15 000) hebben vier Belgen zich kunnen plaatsen voor de halve finales. In het dubbelspel nemen twee teams met Belgen het tegen elkaar op in de finale. 

De Belgische mannen presteren ijzersterk deze week in Lambermont. We zijn al zeker van een Belgische winnaar in het enkeltoernooi. Clément Geens (ATP-480), het derde reekshoofd, kon winnen van Philip Davydenko (ATP-1393) met 6-2 en 7-5. Hij neemt het in de halve finale op tegen Yannik Reuter (ATP-298) die in een spannende driesetter met 5-7, 6-4 en 6-3 de baas was van Christopher Heyman (ATP-435). De partij duurde net geen drie uur.

Julien Cagnina (ATP-359) blijft zijn zegereeks uitbreiden en won met 6-1 en 6-2 van de Tunesiër Aziz Dougaz (ATP-1096). In de halve finale komt hij uit tegen Jeroen Vanneste (ATP-921) die na een zware partij won van de kwalificatiespeler Alexis Klegou (ATP-1245). De setstanden waren 4-6, 6-2 en 6-3 na tweeënhalf uur wedstrijd.

Dubbelfinale voor Belgen

Vanneste (ATP D-753) presteerde ook goed in het dubbelspel. Samen met de Duitser Tom Schonenberg (ATP D-635) is hij als eerste geplaatst. Vanneste en Schonenberg wonnen met 6-4 en 6-4 van Rio Noguchi (ATP D-1230) en Robert Strombachs (NG).

In de finale nemen ze het op tegen het Belgisch duo Germain Gigounon (ATP D-1230) en Simon Stevens (NG). Zij versloegen het derde reekshoofd Billy Harris (ATP D-996) en Mateusz Terczynski (ATP D-820) met knappe 6-2, 6-2 cijfers. Naast een Belgische winnaar in het enkeltoernooi, zal er ten minste één Belg zegevieren in het dubbeltoernooi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws