Home » Geen categorie » Halve finale Tel Aviv eindstation voor Michaël Geerts

Halve finale Tel Aviv eindstation voor Michaël Geerts

Halve finale Tel Aviv eindstation voor Michaël Geerts

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Antwerpenaar Michaël Geerts (ATP-530) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het ITF-toernooi van Tel aviv (Israël, $ 10 000). In de halve finale moest hij het onderspit delven tegen Amir Weintraub (ATP-253). 

Michaël Geerts kan alvast terugblikken op een knap parcours in Israël. Van de kwalificaties tot in de halve finale gaf hij geen enkele set prijs, in de drie rondes die hij doorworstelde om op de hoofdtabel te komen verloor hij zelfs maar drie spelletjes. Afgaande op de scores kende Geerts doorheen het toernooi niet veel tegenstand. In zijn kwartfinale gisteren gunde hij zijn opponent Mor Bulis (ATP-1200) amper twee games, met 6-2 en 6-0 verzekerde Geerts zich van een plaats in de halve finale.

Daarin werd Geerts voor het eerst dit toernooi echt getest. Zijn Israëlische tegenstander is eerste reekshoofd en staat zo’n kleine 300 stekjes hoger op de rangschikking. In de eerste set waren Geerts en Weintraub aan elkaar gewaagd. Een tiebreak zou dan ook beslissen wie met een streepje voordeel aan de tweede set mag beginnen. Uiteindelijk was het Weintraub die met 7-2 aan het langste eind trok. Ook in de tweede set toonde de Israëlier zich de sterkste, met 6-3 maakte hij een einde aan het enkeltoernooi van Michaël Geerts.

Ook in het dubbelspel stond Geerts zijn mannetje. Met zijn Israëlische kompaan, Dekel Bar (ATP-790) nam hij gisteren nog de maat van Matthew Brooklyn (NR) / Andrew Dottino (NR). Met 6-4 en 7-5 scoorden ze een ticket voor de halve finale. Daarin ontmoeten ze Jordan Hasson (NR) en Omer Yeshaya (NR). Geerts verpletterde Hasson nog in zijn derde kwalificatieronde met tweemaal 6-1.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws