Op het challengertoernooi van Le Gosier (Guadeloupe, € 85 000) heeft Ruben Bemelmans (ATP-116) de halve finale bereikt. In het dubbelspel viel het doek voor Sander Gillé (ATP D-85) en Joran Vliegen (ATP D-98). 

In de kwartfinale van het enkelspel moest Bemelmans het opnemen tegen de Fransman Calvin Hemery (ATP-150). De Limburger verloor nog nooit van Hemery en ook in de kwartfinale kon Bemelmans de zege binnenhalen. Bemelmans kreeg enkel in de openingsmanche een breakpunt tegen, maar kon deze wegwerken.

Na 1 uur en 20 minuten stonden de 6-2, 6-4 cijfers vast. Voor een plaats in de finale moet hij nu voorbij Denis Kudla (ATP-144). De twee speelden één keer eerder tegen elkaar, Kudla was toen de beste.

In het dubbelspel viel het doek voor Gillé en Vliegen. Zij moesten het in hun kwartfinale opnemen tegen Peter Polansky (ATP D-185) en Adil Shamasdin (ATP D-72). De twee teams gaven elkaar geen duimbreed toe. In een erg nipte wedstrijd werd het 6-7 (7), 7-6 (6) en 8-10 na meer dan twee uur tennis.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.