Home » Geen categorie » Halve finale voor Benoît in Gonesse, Pysson strijdend onderuit

Halve finale voor Benoît in Gonesse, Pysson strijdend onderuit

Op het ITF-toernooi van Gonesse (Frankrijk, $ 15 000) heeft Marie Benoît (WTA-357) zich geplaatst voor de halve finale. Justine Pysson (NG) ging strijdend onderuit in haar kwartfinale.

De 23-jarige Benoît, het topreekshoofd deze week in Gonesse, moest het in de kwartfinale opnemen tegen de thuisspeelster Margot Yerolymos (WTA-615). Ondanks het grote verschil in ranking, waren beide speelsters erg aan elkaar gewaagd. De spelletjes werden soms felbevochten en Yerolymos kwam tot twee keer toe terug van een break achterstand in de openingsset. Benoît kon de eerste manche toch nog binnenhalen maar had hiervoor meer dan één uur nodig.

Ondanks een vroege break in de tweede manche, ging het een stuk vlotter voor de Belgische. Na een 0-2 achterstand won Benoît zes spelletjes op rij en haalde zo de overwinning binnen na 1 uur en 45 minuten met 7-5 en 6-2. In de halve finale wacht ze op de winnares van het duel tussen Marine Partaud (WTA-464) en Daniela Vismane (WTA-870).

Vechtende Pysson moet onderspit delven

De 17-jarige Pysson leverde een felle strijd af in haar kwartfinale tegen de Française Emma Lene (WTA-893). Twee keer kwam Pysson op een break achterstand in de openingsmanche en twee keer kon ze de score weer gelijk trekken. Sterker nog: ze ging dankzij een finale break met de setwinst lopen.

Een omgekeerd scenario in de tweede set waarin de Belgische twee keer een voorsprong uit handen gaf. Lene pakte op haar beurt in extremis de set en zo lag de wedstrijd weer helemaal open. Al gauw in de beslissende manche kwam Pysson op achterstand te staan. Ze vocht nog terug, maar haalde de Française nooit meer bij. Na een strijd van 2 uur en 50 minuten was het over en uit voor Pysson, het werd 6-4, 5-7 en 2-6.

Vandaag spelen Luna Meers (WTA D-1154) en Lara Salden (WTA D-820) nog de finale van het dubbelspel tegen elkaar.