Home » Geen categorie » Halve finale voor Cagnina in Hyvinkaa

Halve finale voor Cagnina in Hyvinkaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Hyvinkaa (Finland, $ 15 000) heeft Julien Cagnina (ATP-399) de halve finale bereikt. Hij was te sterk voor het jonge Zweedse talent Karl Friberg (ATP-1120). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de wedstrijd tussen Cagnina en Friberg vielen er heel wat breaks te noteren. In de openingsset kon de Belg in elk opslagspelletje van de Zweed breaken. Zelf wist hij twee keer zijn opslag te behouden, genoeg voor 6-3 setwinst.

Beide spelers krikten hun opslagniveau iets omhoog in de tweede manche. Cagnina moest één break toestaan, maar kon zelf drie keer door de opslag van zijn tegenstander gaan. In een wedstrijd van wisselende kansen kon Cagnina na iets meer dan anderhalf uur winnen met 6-3 en 6-3.

In de halve finale wacht opnieuw een Zweed. Jonathan Mridha (ATP-561) won verrassend van het tweede reekshoofd Vladimir Ivanov (ATP-416) met 2-6, 7-5 en 7-5. Cagnina en Mridha speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER