Home » Geen categorie » Halve finale voor Dubail

Halve finale voor Dubail

Halve finale voor Dubail

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Dubail heeft zich in Turkije geplaatst voor de halve finale van het $ 10 000 ITF-toernooi van Antalya. Voor Yannick Vandenbulcke werd de kwartfinale echter het eindstation. Door de uitschakeling van Vandenbulcke wordt een Belgische clash vermeden.

Julien Dubail (ATP-567) stond in de kwartfinale oog in oog met het tweede reekshoofd, de Duitser Robin Kern (ATP-367). Geen makkelijke opdracht dus voor Dubail, en al helemaal niet als je weet dat Dubail hun enige onderlinge duel – in 2012 in Griekenland – redelijk zwaar verloren had met 1-6  en 3-6.

En in het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat Julien Dubail het tij zou kunnen keren. Het tweede reekshoofd bleef aan het commando en pakte de set met 3-6. Dubail liet zijn hoofd echter niet hangen en liet de match kantelen. Met twee keer een break voorsprong wist de Belg de volgende twee sets te winnen en zich zo te plaatsen voor de halve finales: 6-4 en 6-4.

In die halve finale moet Julien Dubail het opnemen tegen het zevende reekshoofd, de Tsjech Jan Satral (ATP-528). Die plaatste zich voor de halve finales door een andere Belg, Yannick Vandenbulcke (ATP-626), uit te schakelen. In de eerste set ging Vandenbulcke nog goed mee, maar op het einde van de set was het toch Satral die net een tikkeltje meer kon: 5-7. Die setwinst lanceerde Satral, en hij liet de wedstrijd nooit meer los. Even later mocht Vandenbulcke dan ook gaan inpakken: 3-6.

Helemaal naar huis is Yannick Vandenbulcke echter nog niet. In het dubbelspel zit hij namelijk nog wel in het toernooi. Het Belgische duo Dubail-Vandenbulcke – aangeduid als vierde reekshoofd – staat ook daar in de halve finales nadat ze Alekseenko en Jotovski naar huis stuurden met 6-2 en 6-4. In de halve finale moeten ze het terrein op tegen de tweede reekshoofden, Maximiliano Estevez en Jose Hernandez.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws