Home » Geen categorie » Halve finale voor Gérard in Johannesburg

Halve finale voor Gérard in Johannesburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF-5) heeft zich in Zuid-Afrika geplaatst voor de halve finales van het $40 000 ITF Super Series toernooi van Johannesburg. Hij rekende af met de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gérard, het derde reekshoofd in Johannesburg, bleek duidelijk sterker dan zijn Nederlandse tegenstander en ex-nummer één van de wereld. Hij won de eerste set met 6-2, maar kreeg in de tweede set meer weerwerk van Scheffers. Gérard haalde het uiteindelijk met 7-5.

De halve finale wordt een heruitgave van vorige week op de Gauteng Open. Daarin ontmoet hij zijn dubbelpartner Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk, die zijn kwartfinale won tegen de Zweed Stefan Olsson met 6-2 en 6-4. Een week geleden klopte onze landgenoot de Fransman met 7-5 en 6-3 en hoopt hij nu om zijn ongeslagen reeks in Zuid-Afrika verder te zetten.

In het dubbelspel wonnen Houdet en Gérard hun halve finale tegen de Australiërs Ben Weekes (ITF-21) en Adam Kellerman (ITF-17). In de finale krijgt de Belg een Franstalig onderonsje voorgeschoteld, want hij speelt met zijn Franse partner tegen twee andere Fransen, Michael Jeremiasz (ITF-15) en Nicolas Peifer (ITF-6). Deze finale tussen de reekshoofden wordt ook al een heruitgave van vorige week. Toen trokken Jeremiasz en Peifer aan het langste eind en wonnen met 6-4, 6-7 en 6-3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS