Home » Geen categorie » Halve finale voor Gérard in Johannesburg

Halve finale voor Gérard in Johannesburg

Halve finale voor Gérard in Johannesburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-5) heeft zich in Zuid-Afrika geplaatst voor de halve finales van het $40 000 ITF Super Series toernooi van Johannesburg. Hij rekende af met de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7) in twee sets.

Gérard, het derde reekshoofd in Johannesburg, bleek duidelijk sterker dan zijn Nederlandse tegenstander en ex-nummer één van de wereld. Hij won de eerste set met 6-2, maar kreeg in de tweede set meer weerwerk van Scheffers. Gérard haalde het uiteindelijk met 7-5.

De halve finale wordt een heruitgave van vorige week op de Gauteng Open. Daarin ontmoet hij zijn dubbelpartner Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk, die zijn kwartfinale won tegen de Zweed Stefan Olsson met 6-2 en 6-4. Een week geleden klopte onze landgenoot de Fransman met 7-5 en 6-3 en hoopt hij nu om zijn ongeslagen reeks in Zuid-Afrika verder te zetten.

In het dubbelspel wonnen Houdet en Gérard hun halve finale tegen de Australiërs Ben Weekes (ITF-21) en Adam Kellerman (ITF-17). In de finale krijgt de Belg een Franstalig onderonsje voorgeschoteld, want hij speelt met zijn Franse partner tegen twee andere Fransen, Michael Jeremiasz (ITF-15) en Nicolas Peifer (ITF-6). Deze finale tussen de reekshoofden wordt ook al een heruitgave van vorige week. Toen trokken Jeremiasz en Peifer aan het langste eind en wonnen met 6-4, 6-7 en 6-3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws