Home » Davis Cup » Halve finales bekend op Davis Cup

Halve finales bekend op Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De eindstrijd van de Davis Cup Finals is aangebroken. Na spannende kwartfinales zijn de halve finalisten bekend.

In de kwartfinales van de Davis Cup Finals bracht Rafael Nadal (ATP-1) zijn Spaanse team naar de halve finales. In het duel tegen Argentinië won de nummer één in het enkelspel zijn enkelmatch tegen Diego Schwartzman (ATP-14) en triomfeerde hij samen met Marcel Granollers (ATP D-25) in de beslissende dubbelmatch.

Nadal zal met zijn Spaanse team het in de halve finale opnemen tegen de Britse ploeg van Andy Murray (ATP-126). Murray kwam zelf niet in actie in de kwartfinale tegen Duitsland. Daniel Evans (ATP-42) en Kyle Edmund (ATP-69) zorgden voor de cruciale zeges in de enkelmatchen.

In de andere tabelhelft ging Rusland in zijn kwartfinale verrassend voorbij het Servië van Novak Djokovic (ATP-2). In de beslissende dubbelmatch gingen Karen Khachanov (ATP D-86) en Andrey Rublev (ATP D-75) voorbij Djokovic (ATP D-139) en Viktor Troicki (ATP D-716) met 6-4, 4-6 en 7-6(8). Khachanov en Rublev redden in de beslissende tiebreak drie matchpunten. Het Russische team zal het opnemen tegen de andere outsider Canada dat donderdag al Australië naar huis stuurde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS