De eindstrijd van de Davis Cup Finals is aangebroken. Na spannende kwartfinales zijn de halve finalisten bekend.

In de kwartfinales van de Davis Cup Finals bracht Rafael Nadal (ATP-1) zijn Spaanse team naar de halve finales. In het duel tegen Argentinië won de nummer één in het enkelspel zijn enkelmatch tegen Diego Schwartzman (ATP-14) en triomfeerde hij samen met Marcel Granollers (ATP D-25) in de beslissende dubbelmatch.

Nadal zal met zijn Spaanse team het in de halve finale opnemen tegen de Britse ploeg van Andy Murray (ATP-126). Murray kwam zelf niet in actie in de kwartfinale tegen Duitsland. Daniel Evans (ATP-42) en Kyle Edmund (ATP-69) zorgden voor de cruciale zeges in de enkelmatchen.

In de andere tabelhelft ging Rusland in zijn kwartfinale verrassend voorbij het Servië van Novak Djokovic (ATP-2). In de beslissende dubbelmatch gingen Karen Khachanov (ATP D-86) en Andrey Rublev (ATP D-75) voorbij Djokovic (ATP D-139) en Viktor Troicki (ATP D-716) met 6-4, 4-6 en 7-6(8). Khachanov en Rublev redden in de beslissende tiebreak drie matchpunten. Het Russische team zal het opnemen tegen de andere outsider Canada dat donderdag al Australië naar huis stuurde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.