Home » Rising Stars Tennis Tour » Halve finales in Duinbergen kleuren Belgisch

Halve finales in Duinbergen kleuren Belgisch

Halve finales in Duinbergen kleuren Belgisch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

België is goed vertegenwoordigd in de halve finales van het enkelspel in Duinbergen. Drie Belgen en één Australiër strijden zaterdag voor een plaats in de finale.

Jolan Cailleau
en Benjamin D’Hoe waren de eerste Belgen die in actie kwamen. Beide spelers bereikten voor de eerste keer in hun carrière de kwartfinale op een Futurestoernooi. D’Hoe startte sterk en kwam 5-2 voor te staan tegen zijn landgenoot. Cailleau kon zich op tijd herpakken en haalde de eerste set binnen door vijf spelletjes op rij te winnen. De 20-jarige Cailleau zette zijn goede vorm verder in de tweede set en won met 6-2.

Rising Star Joris De Loore (foto) nam het op tegen de Duitser Lennart Zynga. Twee jaar geleden speelden ze in Duinbergen al tegen elkaar. Toen ging De Loore met de zege aan de haal met 6-4 7-6. Vandaag ging het iets vlotter voor de 22-jarige De Loore en haalde hij het met 6-4 en 6-2.

Rising Stars Julien Cagnina en Omar Salman wonnen dit jaar allebei reeds een toernooi van de Rising Stars Tennis Tour. Cagnina won het toernooi van De Haan, terwijl Salman vorige week de beste was in Knokke. Beide spelers stonden in de kwartfinale tegenover elkaar. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin was de 21-jarige Cagnina de sterkste met 7-2. Na de eerste set vroeg Salman een medische time-out aan omdat hij last had aan zijn linkerschouder. Salman speelde nog één spelletje en gaf nadien op uit voorzorg.

Julien Dubail was de laatste Belg die in actie kwam. Hij nam het op tegen de Australiër Jacob Grills. De eerste set ging met 7-5 naar de Australiër. Dubail liet de moed niet zakken en won maar liefst negen spelletjes op rij: 6-0 en 3-0. De 27-jarige Dubail leek op weg om ook de derde set vlot te winnen. De 20-jarige Grills liet zijn strijdlust zien en kwam van 5-2 terug tot 5-5. Het einde van de wedstrijd was spannend en er werd een tiebreak gespeeld. In de tiebreak kon de Australiër aan het langste eind trekken: 7-4.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws