Home » Geen categorie » Halve finales zijn eindstation voor Gillé

Halve finales zijn eindstation voor Gillé

Halve finales zijn eindstation voor Gillé

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sander Gillé heeft een knappe week niet kunnen bekronen met een finale. In het Tunesische Tunis waren de halve finales het eindstation voor de Limburger.

Sander Gillé (ATP-932) heeft een goede week achter de rug. Op het ITF-toernooi van Tunis ($ 15 000) boekte hij knappe zeges tegen onder andere het vierde en achtste reekshoofd om zo de halve finales te bereiken. In die halve finales stootte Gillé echter op de Fransman Maxime Hamou (ATP-513).

Anders dan de ranking doet vermoeden, had Hamou, het tweede reekshoofd, het toch niet zo makkelijk tegen Gillé. De 23-jarige Belg deed goed mee en bleef vechten voor wat hij waard was. Op de belangrijke punten was het echter keer op keer Hamou die net dat tikkeltje meer kon. Met 3-6 en 4-6 pakte die zo het finaleticket.

Voor Gillé was het de eerste keer in zijn carrière dat hij een halve finale van een internationaal toernooi bereikte, een prestatie waar hij acht ATP-punten aan overhoudt. Door die extra punten komt hij over twee weken de top 800 van het mannentennis binnengestormd. Nu reist Gillé terug naar huis om even uit te rusten van een drukke tenniszomer.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws