Home » Geen categorie » Hantuchova haalt uit: “Huidige generatie heeft geen persoonlijkheid”

Hantuchova haalt uit: “Huidige generatie heeft geen persoonlijkheid”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Slowaakse Daniela Hantuchova was ooit het nummer vijf van de wereld, maar is intussen weggezakt naar de 171ste plaats op de wereldranglijst. “Er is amper nog intelligentie in het huidige tennis en dat maakt het moeilijk voor mij om nog resultaten te boeken”, haalt ze uit.

“De hedendaagse technologieën hebben daar veel mee te maken. Van touch is geen sprake meer”, aldus Hantuchova. “Alle speelsters lijken op elkaar en op de huidige spelsnelheden is het moeilijk om een strategie uit te voeren. Er is amper tot geen niveauverschil tussen speelsters in de top 150. Dat maakt het erg moeilijk om tegenwoordig een wedstrijd te winnen.”

“Het is ook duidelijk dat het niveau in de top tien momenteel veel lager is dan in pakweg 2003”, gaat de Slowaakse nog een stap verder. “Bovendien ontbreekt het de huidige generatie speelsters aan persoonlijkheid. Als Maria Sharapova en Serena Williams met pensioen gaan, weet ik niet wie hen gaat vervangen.”

“Wie de meeste volgers heeft op sociale media lijkt ook belangrijker te zijn”, voegt Hantuchova nog als laatste sneer aan haar betoog toe.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS