Home » Geen categorie » Hantuchova stelt Rodriguez voor als nieuwe coach

Hantuchova stelt Rodriguez voor als nieuwe coach

Hantuchova stelt Rodriguez voor als nieuwe coach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Daniela Hantuchova (WTA-63) zal 2015 aanvatten met Carlos Rodriguez als nieuwe coach. Dat nieuws maakte de Slovaakse vrijdag zelf bekend via Twitter.

Daniela Hantuchova - © Flickr

De 31-jarige Hantuchova, die in 2003 nog de vijfde plaats op de wereldranglijst bekleedde, stelde in maart van dit jaar de Zweed Peter Lundgren aan als coach, maar die samenwerking bleek geen succes. Met Rodriguez, de Argentijnse Belg die twaalf jaar lang de vaste coach was van Justine Henin en zich vervolgens over de Chinese Li Na ontfermde, hoopt Hantuchova haar carrière een nieuwe boost te kunnen geven. “Ik ben erg dankbaar dat ik de kans krijg om met Carlos samen te werken, iemand die ik al jaren bewonder”, liet ze via Twitter weten.

Rodriguez zelf is alleszins niet van plan om met de Slovaakse het komende seizoen de hele wereld rond te reizen. “Ik ga Daniela niet op het circuit zelf volgen”, vertelt hij aan Sudinfo.be. “De bedoeling is dat ik haar voorbereid op 2015 met een stage in Peking (China, waar Rodriguez een tennisacademie heeft, nvdr.) waarna we een trainingsperiode inlassen in Dubai. Daarna zal ze zich zelf moeten redden, al zal ik haar wel bijstaan vanuit Peking, waar ik de academie moet leiden. Ik kan niet weg uit China.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws