Home » Geen categorie » Hantuchova te sterk voor Wickmayer

Hantuchova te sterk voor Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de eerste ronde op het hardcourttoernooi van Standford ($795.000) is Yanina Wickmayer (WTA-56) in drie sets (6-2,4-6,6-0) uitgeschakeld door de Slowaakse Daniela Hantuchova (WTA-46).

Het was de zesde ontmoeting tussen Yanina Wickmayer en Daniela Hantuchova. De 23-jarige Wickmayer kon in de vorige vijf matchen nooit winnen tegen Hantuchova. Ook in de de eerste ronde van Standford bleef de Slowaakse het zwarte beest voor onze landgenote.

De wedstrijd begon catastrofaal voor Wickmayer. De Belgische verloor de eerste set met 6-2 en kreeg in de tweede set een 3-1 achterstand. Ze vocht zich echter terug in de wedstrijd en veroverde de tweede set met 6-4.

De match kende wel geen happy end voor Wickmayer. In de laatste set kon Wickmayer geen enkel spelletje meer winnen. In amper 24 minuten maakte de 30-jarige Hantuchova de match af.

De 23-jarige Wickmayer speelde in Standford haar eerste toernooi sinds Wimbledon. Daar moest ze ook al in de eerste ronde haar koffers pakken. Wickmayer begon het seizoen als nummer 23 van de wereld maar is nu al gezakt naar de 56e plaats op de WTA-ranglijst.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS