Home » Geen categorie » Hantuchova zet een punt achter haar tenniscarrière

Hantuchova zet een punt achter haar tenniscarrière

Hantuchova zet een punt achter haar tenniscarrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Slovaakse Daniele Hantuchova (WTA-317) bergt haar tennisracket op. Na een carrière van 18 jaar kan ze terugblikken op een mooi parcours. 

In de marge van Wimbledon heeft Hantuchova haar pensioen bij het vrouwentennis aangekondigd.

“Ik raakte enkele maanden geleden geblesseerd en kon gedurende twee maanden niet spelen. Dan heb je natuurlijk wat meer tijd om na te denken. Ik deed heel wat andere dingen en ik had het zo druk dat ik plots besefte dat ik het tennis niet miste, voor het eerst in zoveel jaren”, aldus de 34-jarige Slovaakse.

Haar mooiste herinneringen heeft ze van de het WTA-toernooi in Indian Wells, wat ze twee keer op haar naam kon schrijven.

“Die plaats bracht het beste in me naar boven, als een speelster maar ook als persoon”, ging ze verder.

Daarnaast haalt ze heel veel trots en blikt ze met emoties terug op de Fed Cuptitel van Slowakije in 2002. Hantuchova won in haar carrière zeven WTA-titels en haalde met de halve finale op de Australian Open van 2008 haar beste resultaat op een Grand Slam. Haar hoogste ranking haalde ze in 2003 met de vijfde plaats.

In het dubbel stond Hantuchova drie keer in de finale van een grandslamtoernooi, maar greep telkens naast de titel. In het dubbel gemengd kon Hantuchova de carreer Grand Slam binnenhalen: ze won elke Grand Slam minstens één keer. In 2005 won ze aan de zijde van Dominik Hrbaty de Hopman Cup.

 

koen

koen

Meer nieuws