Home » Davis Cup » Harrison klopt Bemelmans in laatste Davis Cup-duel

Harrison klopt Bemelmans in laatste Davis Cup-duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de dead rubber op zondag is België er niet in geslaagd om nog een punt te scoren in het Davis Cup-duel met de Verenigde Staten. Ruben Bemelmans (ATP-110) ging in twee sets onderuit tegen Ryan Harrison (ATP-54).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na twee dagen stonden de Verenigde Staten met 3-0 aan de leiding, dus de partijen op zondag hadden geen enkele zin meer. Om het publiek nog wat te vermaken werd er nog een duel gespeeld. Bemelmans nam de beste start en kwam een break op voorsprong, maar Harrison ging nog op én over onze landgenoot en sleepte de eerste set met 3-6 in de wacht.

In de tweede set was het Harrison die de break forceerde, Bemelmans kon vier breakpunten niet benutten en zo ging de set met 4-6 naar de Amerikaan. De partij duurde iets meer dan een uur.

Na afloop was Mr Davis Cup Steve Darcis erg emotioneel op Twitter: “We hebben misschien onze laatste wedstrijd in de Davis Cup gespeeld. Zo erg triestig. Ik hoop dat ze dit evenement toch laten voortbestaan.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER