Home » Nieuws » Hartkloppingen nekken Konta in Lexington

Hartkloppingen nekken Konta in Lexington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Britse Johanna Konta (WTA-15) heeft niet lang kunnen genieten van haar comeback op de Tour. Op het WTA-toernooi van Lexington (Verenigde Staten, International) ging ze meteen onderuit.

De 29-jarige Konta, nochtans derde reekshoofd in Lexington, was niet opgewassen tegen Marie Bouzkova (WTA-48): 4-6 en 4-6. Achteraf had de Britse echter een aanneembare verklaring voor haar verlies. “Mijn hartslag schoot plots omhoog zonder reden”, aldus Konta.

“Ik voelde me duizelig en moest de dokter en fysio zien. Mijn hartritme lag erg hoog toen ze mij onderzochten, maar uiteindelijk was ik fit genoeg om te spelen.”

Waarom?

Het is niet de eerste keer dat Konta hartkloppingen krijgt tijdens een wedstrijd, maar naar eigen zeggen weet ze nog altijd niet waarom het gebeurt. “Het is al voorgevallen toen ik onder stress stond, maar ook in rustige situaties. Het gebeurt sporadisch.”

“Ik maak me niet al te veel zorgen, maar ga wel opnieuw een elektrocardiogram ondergaan (een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier, n.v.d.r.) en bekijken welke maatregelen ik kan nemen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER