Home » Davis Cup » Hasselt decor voor Davis Cup-duel tegen Oezbekistan

Hasselt decor voor Davis Cup-duel tegen Oezbekistan

Hasselt decor voor Davis Cup-duel tegen Oezbekistan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op 16 en 17 september zal België in eigen land tegen Oezbekistan spelen in de Davis Cup qualifiers. De Hal Alverberg in Hasselt wordt the place to be.

Na een pijnlijke nederlaag tegen Zuid-Korea in februari zal het Belgische Davis Cup-team op zaterdag en zondag 16 en 17 september in actie komen tegen Oezbekistan in de Davis Cup Qualifiers.

De Belgen zullen na vele uitmatchen opnieuw in eigen land spelen. De locatie wordt de hal Averberg in Hasselt. Deze zaal is de vaste arena van basketbalploeg Limburg United. De Limburgers in het team zullen dus voor een eigen Limburgs publiek kunnen spelen.

De nieuwe Davis Cup-kapitein, Steve Darcis, kijkt uit naar het duel in september: “Thuis spelen in de Davis Cup is altijd iets speciaals. We willen dit thuisvoordeel volop uitspelen om de overwinning binnen te halen en het behoud in de wereldgroep te verzekeren.”

Darcis heeft tot slot nog een boodschap voor de Belgische fans: “We hopen dat de supporters op post zijn om er een Belgisch tennisfeest van te maken.”

Ook Habib El Ouakili, Hasselts schepen van sport, is enthousiast met de Davis Cup in haar stad: “Als (top) sportstad zijn wij natuurlijk opgetogen dat dit jaar de Davis Cup België-Oezbekistan zal plaatsvinden in Hasselt. Zo’n befaamd sportevenment trekt niet enkel veel volk naar ons, het is ook een fantastische stimulans voor de Hasseltse tennissport.

“En tennis is al jaren populair in Hasselt. Vandaag hebben we maar liefst zeven tennisclubs in Hasselt, tennis leeft in onze stad.”

Meer informatie over de ticketverkoop volgt in de komende weken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws