Home » Xtra » Heel wat Belgen aan de slag in laatste week van februari

Heel wat Belgen aan de slag in laatste week van februari

Heel wat Belgen aan de slag in laatste week van februari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook de laatste week van februari vinden er heel wat toernooien plaats. Uiteraard zijn ook onze Belgische spelers en speelsters op de afspraak. De meesten zoeken het niet meteen naast de deur en trekken naar Zuid-Amerika of gaan eerder de Oosterse toer op, maar ook dichter bij huis komen Belgen in actie.

Kirsten FLIPKENS    ©Philippe Buissin / IMAGELLAN
Kirsten FLIPKENS
©Philippe Buissin / IMAGELLAN

Alison Van Uytvanck (WTA-96) en An-Sophie Mestach (WTA-107) wagen hun kans in het Mexicaanse Acapulco. De Abierto Mexicano Telcel (International, $ 250 000) is een enorm populair toernooi onder de speelsters en werd in 2014 nog uitgeroepen tot WTA-toernooi van het jaar. Zowel Van Uytvanck als Mestach moeten zich door de kwalificaties knokken om een plaatsje op de hoofdtabel te bemachtigen. Kirsten Flipkens (WTA-59) kreeg op de valreep een wildcard voor de Qatar Total Open in Doha (Premier, $ 731 000). Zij speelde zaterdagvoormiddag haar eerste kwalificatieronde tegen Fatma Al Nabhani (WTA-562).

Net als Van Uyvacnk en Mestach, zoekt ook Ysaline Bonaventure (WTA-197) zoekt de Zuid-Amerikaanse zon op. Zij neemt in Brazilië deel aan de Circuito Feminino Future de Tênis (ITF, $ 25 000). Op het gravel van Campinas staat ze meteen op de hoofdtabel van het enkelspel. Op de overige zeven ITF-toernooien volgende week, vinden we een uitgebreid Belgisch deelnemersveld. Met maar liefst negentien inschrijvingen kunnen we alvast spreken over een inzet om trots op te zijn.  Vooral de Quatrième Open GDF Suez de la Ville de Macon (ITF, $ 10 000) te Frankrijk en de Sportevasion ITF Future Winter Tour (ITF, $ 10 000) in El Kantaoui, Tunesië vallen met elk vijf Belgische dames op de lijst erg in de smaak.

David Goffin - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
David Goffin – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Bij de mannen trekt David Goffin (ATP-20) – die al hersteld lijkt van zijn blessure –  naar de andere kant van de wereld en treedt hij aan in de Dubai Duty Free Tennis Championships (ATP 500, € 2 082 605). Dit toernooi kan pronken met de groten der aarde, onder meer Roger Federer (ATP-2), Novak Djokovic (ATP-1) en Andy Murray (ATP-4) vervoegen Goffin op de hoofdtabel. Ruben Bemelmans (ATP-144) en Kimmer Coppejans (ATP-183) zien het iets minder groots en zakken af naar het Indische Kolkata voor de Delhi Open 2015 (Challenger, $ 50 000), waar ze proberen verder te bouwen op het succes van afgelopen week.

Steve Darcis (ATP-115), Niels Desein (ATP-155) en Maxime Authom (ATP-196) reizen naar Frankrijk waar ze deelnemen aan de 22e Challenger La Manche-Cherbourg (Challenger, € 42 500 +H). Zij hebben nog niet echt veel vertrouwen in het Europese weer en zullen als enige Belgische mannen indoor spelen. Arthur De Greef (ATP-247) bevindt zich dan weer, net als Jeroen Vanneste (ATP-883), Christopher Heyman (ATP-906), Yannik Reuter (ATP-351) en heel wat Belgische vrouwen, in het Tunesische El Kantaoui voor de Sportevasion ITF Future Winter Tour (ITF, $ 10 000). Met eveneens negentien inschrijvingen bevinden de Belgische mannen zich deze week op gelijke hoogte met de dames.

Lara Salden - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Lara Salden – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

De junioren blijven tot slot dichter bij het Belgische vaderland en komen in Esch-Sur-Alzette aan de start van de Luxembourg Indoor Junior Open. Bij de meisjes trekt vooral Lara Salden (ITF-619) de aandacht. De speelster van de Kim Clijsters Academy maakte de voorbije weken indruk met enkele knappe overwinningen. Bij de jongens zien we onder andere Zizou Bergs (ITF-264), Laurens Verboven (ITF-308) en Loïc Juszczak (ITF-598) verschijnen.

Het volledige overzicht van alle inschrijvingen vind je op onze inschrijvingen-pagina.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws