Home » Clubnieuws » Limburg » “Held”: Stef Kerfs speelt 40 tenniswedstrijden na elkaar en breekt hiermee wereldrecord

“Held”: Stef Kerfs speelt 40 tenniswedstrijden na elkaar en breekt hiermee wereldrecord

“Held”: Stef Kerfs speelt 40 tenniswedstrijden na elkaar en breekt hiermee wereldrecord

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee dagen non-stop tennissen was het zo ver: vrijdagavond speelde de Limburger Stef Kerfs op K.T.C. Meulenberg in Houthalen-Helchteren zijn veertigste (!) opeenvolgende wedstrijd. Daarmee heeft hij een nieuw wereldrecord gevestigd, al moet dit nog wel officieel erkend worden door Guinness World Records.

LEES OOK: Man uit Houthalen wil wereldrecord opeenvolgende tenniswedstrijden breken voor De Warmste Week

Met deze actie wou Stef De Warmste Week steunen. Het thema dit jaar is ‘Opgroeien zonder zorgen’.

Alle wedstrijden werden gefilmd en zullen worden opgestuurd naar Guinness World Records, die ongeveer drie maanden nodig hebben om gedetailleerd door al het videomateriaal te gaan.

“Ik ben heel trots op wat we met een groep geëngageerde mensen hebben bereikt. We hebben iets moois op poten gezet, mensen zijn samengekomen ten voordele van het goede doel”, blikt Stef terug op zijn prestatie/

Voor de start van de wereldrecordpoging warmde Stino Freestyle – Stijn Van Doninck – het publiek op met freestyle tennis. Daarna keken Stijn en Stef elkaar in de ogen op het terrein, een partij die winnend werd afgesloten door de 18-jarige freestyler.

Zaterdagochtend, nadat Stef zijn titanenstrijd had afgewerkt, was er een smakelijk ontbijtbuffet voorzien voor alle ingeschrevenen.

Van de veertig wedstrijden won Stef er meer dan de helft. Hoeveel precies weet hij niet meer, “maar ik denk 27 of 28 wedstrijden”, schat hij in. Eén wedstrijd eindigde in een driesetter.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws