Home » Xtra » Hendler maakt comeback: “Ik begon het tennis te missen”

Hendler maakt comeback: “Ik begon het tennis te missen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tamaryn Hendler, het gewezen nummer 178 van de wereld én ooit de Belgische tennishoop na Kim Clijsters en Justine Henin, heeft deze week haar comeback gemaakt op het toernooi van Hua Hin (Thailand, $ 15 000). Tennisplaza België had een exclusieve babbel met haar.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eerlijk? Deze comeback hadden we niet zien aankomen…
(lacht) “Ik ben een hele tijd weggeweest, maar ik moet eerlijk toegeven dat de tennismicrobe het laatste jaar opnieuw steeds meer begon te kriebelen. Ik miste de tour en de competitie.”

Waarom ben je indertijd gestopt?
“Na de US Open in 2013 was mijn lichaam op. Ik was geblesseerd aan zowel mijn rechterknie als mijn rechterelleboog en de dokters vertelden me dat operaties zich opdrongen. Ik heb toen besloten om onder het mes te gaan en afscheid te nemen van het tennis. Mijn gezondheid ging voor.”

En toen? Het zwarte gat?
“Helemaal niet! Er opende zich een nieuwe wereld voor me. Ik verhuisde opnieuw naar Zuid-Afrika, ging studeren en werkte er voor mijn vader in zijn bedrijf. De jaren die volgden, ben ik enorm gegroeid als persoon en was ik succesvol op andere domeinen dan in tennis. Dat voelde fantastisch, maar zoals gezegd begon ik de sport en het leven op de tour steeds meer te missen.”

Genieten

Je bereikte deze week in Thailand de tweede ronde van een $ 15 000-toernooi, wat is je ambitie?
“Mijn lichaam is opnieuw gezond en dat op zich is al een overwinning. Nu ja, onlangs heb ik op training een kleine blessure aan mijn rechterschouder opgelopen, dus ik doe het rustig aan en probeer in eerste instantie zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. Ik heb bijna heel mijn leven getraind om proberen top 50-speelster te worden, nu is mijn droom en ambitie om vooral te genieten op het plein en gewoon opnieuw het spel te spelen waar ik zo ontzettend veel van hou.”

Hoe reageerde je vader?
“Heel mijn familie steunt me voor de volle 100%, ik ben hen super dankbaar.”

Woon je nog steeds in Zuid-Afrika?
“Ik heb mijn thuisbasis opnieuw in de Verenigde Staten. Die verhuis was noodzakelijk want ik heb de voorbije vier maanden hard getraind op de IMG Academy in Bradenton.”

Wat deed die eerste comebackwedstrijd met jou?
“Ik ben super gelukkig, al weet ik dat het tijd zal kosten om opnieuw veel wedstrijden te kunnen winnen. Toch zou ik niets anders willen doen dan dit nu, ik doe niets liever dan tennissen. Ik krijg énorm veel steun en wil zeker mijn trouwe Belgische fans bedanken, zij betekenen echt erg veel voor mij.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER