Home » Geen categorie » Hendler mag zich opmaken voor clash met het Nederlandse eerste reekshoofd na eenvoudige zege in de kwartfinales

Hendler mag zich opmaken voor clash met het Nederlandse eerste reekshoofd na eenvoudige zege in de kwartfinales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tamaryn Hendler (NG) heeft zich op het ITF-toernooi van Hua Hin (Thailand, $ 25 000) verzekerd van een plaatsje bij de laatste vier. Onze landgenote had geen kind aan de Chinese Yue Yuan (WTA-455).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Hendler liet er geen gras over groeien en greep haar opponente meteen bij de keel. Mede dankzij sterk serveerwerk haalde ze de eerste set binnen met 6-2. In het tweede bedrijf bood Yuan wat meer weerwerk. Ze liep snel uit naar een 0-3 voorsprong, maar dan vond onze landgenote het welletjes. Ze won zes spelletjes op rij en plaatste zich voor de halve finales.

In die halve finales wacht Hendler wel een loodzware opgave. Ze ontmoet immers het Nederlandse eerste reekshoofd Arantxa Rus (WTA-138) die sinds de zomer is afgezakt van de WTA-toernooien naar het ITF-circuit. Het wordt hun tweede ontmoeting. Negen jaar geleden won Hendler met 7-6 (4) 6-3 in de kwartfinales van het juniorentoernooi op Wimbledon.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER