Home » ITF » Hendler zwoegend naar eerste finale van het jaar in Oeiras

Hendler zwoegend naar eerste finale van het jaar in Oeiras

Op het ITF-toernooi van Oeiras (Portugal, $ 15 000) heeft Tamaryn Hendler (WTA-416) de finale bereikt. Ze ging moeizaam voorbij haar tegenstander in drie sets.

Hendler nam het in de halve finale op tegen Lucie Wargnier (NG) die het als kwalificatiespeelster tot de halve eindstrijd schopte. Dat de 19-jarige Française precies heel wat in haar mars had, heeft de Belgische moeten ondervinden. Hendler mocht bij een 5-2 stand in de eerste set serveren voor de wedstrijd, maar dan kwam Wargnier ineens opzetten. Uiteindelijk wist de Belgische de openingsset op haar naam te schrijven.

De tweede manche werd een felle strijd tussen beide speelsters. De spelletjes werden op het scherpst van de snee gespeeld en Hendler moest tot drie keer toe een voorsprong weggeven. Een tiebreak moest de beslissing brengen in de tweede set en hierin was Wargnier de beste.

Ook de in de derde set werden er geen cadeaus uitgedeeld en de speelsters gaven het beste van zichzelf. Dankzij één break had Hendler een optie op de wedstrijd en die break voorsprong bleek voldoende na 3 uur en 30 minuten tennis. Hendler won met 6-4, 6-7 (4) en 6-3. In de finale ontmoet ze Ylena In-Albon (WTA-454) uit Zwitserland. Het wordt de eerste ontmoeting met de 19-jarige Zwitserse.