Home » Grand Slam » Henin blikt vooruit op de US Open: “De grote vraag is wat Clijsters fysiek nog aankan”

Henin blikt vooruit op de US Open: “De grote vraag is wat Clijsters fysiek nog aankan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Justine Henin is ervan overtuigd dat Kim Clijsters (NG) nog potten kan breken in haar derde carrière, maar veel zal volgens de Waalse afhangen van haar fysieke toestand.

Volgens Henin is het erg moeilijk te voorspellen hoe Clijsters zal presteren op de US Open en de toernooien die volgen. “Ik was compleet verrast door haar comeback vorig jaar, maar ik heb er alle respect voor. Ze voelt dat er nog ruimte is om knappe resultaten neer te zetten”, vertelt ze aan Reuters.

“Als ze blessurevrij kan spelen, kan ze het heel wat speelsters nog knap lastig maken, daar ben ik van overtuigd. De grote vraag is wat zij fysiek nog aankan. Zal ze wedstrijd na wedstrijd kunnen volhouden?”

De zevenvoudige Grand Slam-winnares denkt dat Serena Williams een grote motivatie is voor Clijsters. “Zij is 38 en staat nog steeds aan de top. Ik heb Kim de laatste maanden niet gesproken, dus alleen zij weet waarom ze een comeback maakt, maar ik denk dat ze altijd van het circuit heeft gehouden. Misschien heeft ze het gevoel dat ze iets te vroeg is gestopt? Ze heeft nu kinderen, maar het is niet altijd gemakkelijk om een nieuwe leven op te starten.”

“Ik ben alleszins benieuwd en ben er zeker van dat Clijsters nog iets kan betekenen. Ik denk dat ze sowieso haar limieten wil opzoeken en zo ver mogelijk wil gaan.”

Serena

En Serena Williams? Maakt zij, nu het deelnemersveld is onthoofd, kans om eindelijk die felbegeerde 24e Grand Slam binnen te halen? “Serena houdt van sfeer, grote volle stadions en dat ontbreekt deze editie”, weet Henin. “Dit is een opportuniteit voor haar, maar zullen de omstandigheden haar gunstig gezind zijn?”

Henin, die de US Open zelf twee keer won (2003 en 2007), is de komende twee weken analiste voor Eurosport.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS