Home » Xtra » Henin: “Clijsters liep veel zeges mis omdat ze te lief was”

Henin: “Clijsters liep veel zeges mis omdat ze te lief was”

Henin: “Clijsters liep veel zeges mis omdat ze te lief was”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

“Kim Clijsters heeft veel zeges misgelopen omdat ze te lief was.”, die opmerkelijke uitspraak komt van niemand minder dan Justin Henin in een aflevering van het nieuwe seizoen van het tv-programma Karakters van Ben Crabbé.

In Karakters wordt elke week het leven van een sportpersoon geschetst met onder andere interviews en filmmateriaal. Voor het tweede seizoen, dat op 1 december van start gaat op Canvas, trok Ben Crabbé alle registers open en wist hij zelfs Kim Clijsters te strikken. In die aflevering praat Crabbé onder andere ook met eeuwige rivale Justine Henin.

In een filmpje dat ter promotie van het nieuwe seizoen werd gedeeld met de pers, reageert Henin op de uitspraak van Clijsters dat Carlos Rodriguez Justine Henin aanzette om haar tegenstanders te haten. Volgens Henin klopt dat ook, “Maar,” zo zegt de Waalse, “ik haalde ook altijd heel wat motivatie uit die confrontaties.”

En zo kwam Henin tot haar punt. Doordat Clijsters een natuurlijke neiging heeft om iedereen aardig te vinden, en omgekeerd, was ze ook op het veld soms te lief. “Daardoor heeft ze heel wat zeges misgelopen.”, aldus nog Juju. Henin is zelfs zo openhartig om een voorbeeld te geven. Nadat Clijsters de halve finale van Roland Garros in 2001 verloor tegen haar landgenote, omhelsde ze haar en zei ze: “Ik ben blij voor jou. Ik weet hoe belangrijk dit is voor je.” Daarmee verwees Clijsters naar de belofte die Henin haar mama gedaan had voordat ze aan darmkanker overleed: “Ik zal ooit Roland Garros voor je winnen.”

Het tweede seizoen van Karakters start op maandag 1 december op Canvas. Wanneer de aflevering rond Kim Clijsters geprogrammeerd staat, is echter nog niet bekend.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws