Home » Nieuws » Henin en Halep over Serena Williams: “Hadden schrik van haar”

Henin en Halep over Serena Williams: “Hadden schrik van haar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een videochat met Eurosport bespraken Justine Henin en Simona Halep hun rivaliteit met Serena Williams.

Halep won vorig jaar verrassend vlot van Williams in de finale van Wimbledon (6-2 en 6-2). Wat was haar geheim? “Ik dacht aan die ene keer dat ik haar verslagen had in de WTA Finals in Singapore (in 2014, n.v.d.r.) en hield mezelf voor dat het een gewone wedstrijd was die we gingen spelen, geen finale waarbij de ogen van heel de wereld op mij gericht zouden zijn”, aldus Halep. “Ik moest het opnemen tegen de grootste Wimbledonkampioene ooit, maar daar mocht ik niet aan denken. Ik probeerde en slaagde er in mij te focussen, ik was nog nooit zo gefocust als toen. Ik zei geen woord en voor mij is dat eigenlijk onmogelijk.” (lacht)

Henin versus Williams

Naast haar overwinningen in Wimbledon en Singapore, verloor Halep negen keer van Williams. Henin deed tien tot zelfs bijna twintig jaar geleden beter. Zij bekampte de Amerikaanse veertien keer en kon zes keer aan het langste eind trekken.

“Maar ik had echt schrik van haar”, vertelde ze in haar chat met Halep. “De manier waarop ze naar je kijkt, is al intimiderend. Bovendien begeleidde haar zus Venus haar telkens tot aan het terrein, eigenlijk moest je het dus tegen twee Williamsen opnemen.”

“Dat heeft altijd deel uitgemaakt van wat zij hebben opgebouwd. Tennis speelt zich niet alleen op het terrein af, het draait ook om wat daarnaast gebeurt en je persoonlijkheid.”

“Wat je tegen haar kan doen is, zoals Simona deed op Wimbledon, je concentratie behouden en je focussen op je eigen spel. Simona deed dat heel goed vorig jaar, dat was redelijk indrukwekkend.”

Ervaring

“Ik had al vaak tegen haar gespeeld voor die finale en ik had ook schrik van haar in het begin, maar mijn ervaring leerde mij om motivatie te putten uit haar. Als zij tijdens een wedstrijd “come on” roept, betekent dat misschien dat zij ook stress heeft.”

De eerste keer dat Henin en Williams tegen elkaar uitkwamen op een Grand Slam was op de US Open in 2001. Williams trok toen met 7-5 en 6-0 aan het langste eind. Nu, negentien jaar later, beslecht de Amerikaanse nog altijd finales. Eerder dit jaar won ze het toernooi van Auckland (Nieuw-Zeeland, International), maar werd ze verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Australian Open.

Bekijk de volledige videochat met Henin, Halep en ook Mats Wilander en Boris Becker hieronder.

Geniet nog een keer van de hoogtepunten uit de eerste ontmoeting tussen Henin en Williams in 2001 en de Wimbledon-finale van vorig jaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS