Home » WTA » Henin filosofisch: “Ik hoop dat de mensen beter gaan leven na corona”

Henin filosofisch: “Ik hoop dat de mensen beter gaan leven na corona”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ook voor Justine Henin geen Roland Garros momenteel. De Belgische vertoeft op haar Justine Henin Academy in het Waalse Limelette en heeft alle tijd om na te denken over de coronacrisis.

Normaal zakt de gewezen grandslamwinnares in mei en juni af naar Parijs om er op Roland Garros commentaar te leveren voor de Franse televisie, maar ook voor haar gaan die plannen dit jaar (voorlopig) niet door.

“Ik heb een groot deel van mijn leven sociale beperkingen gekend en had, buiten mijn carrière, niet al te veel vrijheden. Deze periode is op mentaal vlak dus niet zo zwaar voor mij”, vertelt Henin in de kranten van SudPresse.

“Dit alles heeft mij wel aan het denken gezet. Ook al zal het leven in de komende weken hervat worden, ik hoop dat de mensen er iets uit zullen leren om beter te gaan leven.”

Toekomst onvoorspelbaar

Of er nog getennist zal worden op het allerhoogste niveau, weet Henin niet. “Ik hoor sommigen zeggen dat we een kruis moeten maken over 2020, maar ik zou proberen er nog alles uit te halen wat mogelijk is. Momenteel zijn er echter nog te veel vragen en de gezondheid van de spelers moet te allen tijde voorop staan.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS