Home » Clubnieuws » Henin laat Nederlandstalige talenten niet in de kou staan en voegt Vlaamse examencommissie toe aan programma academie

Henin laat Nederlandstalige talenten niet in de kou staan en voegt Vlaamse examencommissie toe aan programma academie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Justine Henin Academy zal vanaf augustus de Vlaamse examencommissie toevoegen aan ‘Tennis & Academics’, haar programma dat tennis op hoog niveau met school combineert.

Door het succes van de huidige programma’s, het Amerikaanse High School diploma en de Waalse online variant van het Belgisch secundair diploma ‘Jury Central’, heeft de academie besloten verdere curricula toe te voegen aan haar programma.

“Het is voor mij essentieel dat de spelers van mijn academie hun opties op het gebied van zowel tennis als school open houden”, vertelt Justine Henin. “Ik dring er op aan dat ze een schooldiploma behalen, zelfs als ze professioneel gaan spelen. Met het Amerikaanse High School diploma kunnen ze, vaak met een studiebeurs, tennis spelen op de topuniversiteiten in de Verenigde Staten. Met de ‘Jury Central’ en nu de examencommissie zijn onze Belgische spelers in staat om naar goede universiteiten in Europa te gaan, mochten ze besluiten niet voltijds tennis te spelen.”

De bedoeling is om met iedere speler een individuele planning op te maken zodat zowel het tennis als school de optimale aandacht krijgen. Het programma vindt plaats in de academie waardoor er geen verplaatsing nodig is om school te volgen.

Nederlands leren

“De examencommissie is gericht op spelers die Nederlandstalig zijn, het is geen programma dat anderstaligen Nederlands leert”, vertelt Marcia De Wolf, verantwoordelijk voor het academisch programma van de academie, op haar beurt aan Tennisplaza. “Door onze locatie leren alle spelers wel Frans en indien geïnteresseerd kunnen ze ook Nederlands leren, maar dan als aparte cursus. Wij hebben al drie spelers die de examencommissie doen en tot nu deden ze dat zelfstandig. We hebben nu besloten dat binnenshuis te doen, zowel uit logistieke overwegingen om verplaatsingen en onnodig tijdverlies te voorkomen, alsook om zeker te zijn dat het tennisprogramma van de spelers goed is afgestemd op de schoolkalender en vice versa.”

De Wolf en Henin denken eraan om in de toekomst nog meer curricula aan het programma van de academie toe te voegen. “We hebben spelers van over de hele wereld op de academie. Het schoolgedeelte is een belangrijk onderdeel waar ook Justine veel waarde aan hecht, dus het is essentieel dat goed af te stemmen op de behoeften van de spelers.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS