Home » WTA » Henin over haar imago als tennisster: “Ik wou nooit de populaire zijn”

Henin over haar imago als tennisster: “Ik wou nooit de populaire zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een Instagram Live met We Are Tennis praatte Justine Henin erg open over haar imago toen ze tot de wereldtop van het tennis behoorde.

Henin, die in de jaren nul samen met Kim Clijsters toernooi na toernooi binnenhaalde, werd wel eens de “minder sympathieke” van de twee genoemd. Hoe beleefde zij dat zelf?

“Ik besef dat, maar ik wou nooit de populaire zijn. Ik wou gewoon mezelf zijn en blijven”, aldus de Waalse. “Daarmee zeg ik niet dat Kim zichzelf niet was, maar zij en ik hebben nu eenmaal totaal verschillende persoonlijkheden.”

Evenwicht

Henin, die vandaag trouwens 38 kaarsjes mag uitblazen, gaf ook toe dat ze niet altijd even zelfzeker was. “Ik was op zoek naar evenwicht, iets wat Kim in zich had.”

Dagelijks contact hebben de twee kampioenen niet, maar er is, naast gezonde concurrentie, nooit wrevel geweest tussen de twee. “Kim en ik gaan heel ver terug, we hebben samen vaak voor België gespeeld bij de jeugd. Het is niet dat we nog continu aan de telefoon hangen, maar als we elkaar tegenkomen gaat het er wel altijd heel hartelijk aan toe”, besloot de zevenvoudig grandslamkampioene.

Justine Henin en Kim Clijsters - © YouTube
Justine Henin en Kim Clijsters – © YouTube

Nieuwe tennisoutfit? Racket? Ballen? Snaren? … 🎾 Klik hier voor kortingen tot wel 80% op de grootste merken! 🤑 🔥

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS