Home » Grand Slam » Australian Open » Henin zestien jaar na haar titel Down Under: “Ik bekijk het tennis nu vanop een afstand”

Henin zestien jaar na haar titel Down Under: “Ik bekijk het tennis nu vanop een afstand”

Henin zestien jaar na haar titel Down Under: “Ik bekijk het tennis nu vanop een afstand”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zestien jaar geleden won Justine Henin de Australian Open. “Dat was meer dan een droom”, vertelt ze wanneer ze terugblikt op haar grootste succes Down Under.

In de finale versloeg Henin Kim Clijsters in drie sets: 6-3, 4-6 en 6-3. “De Australian Open winnen was meer dan een droom. Ik had drie Grand Slams in amper een paar maanden tijd gewonnen en dat als 21-jarige. Je bent zo ver weg van je familie en contact houden was niet zo makkelijk als het nu is. Je voelt je dus een beetje vreemd, maar toch was het heel emotioneel voor mij. In Melbourne winnen staat in de top vijf van mijn carrière.”

Wat is je slechtste herinnering aan de Australian Open?
“Mijn verlies tegen Amelie Mauresmo in de finale van 2006. Ik was toen ziek en kon niet spelen. Dat was een zwaar moment.” (Henin gaf op bij een 6-1 en 2-0-voorsprong voor de Française, nvdr.)

Wat is er nodig om de Australian Open te winnen?
“Het is altijd moeilijk om een Grand Slam te winnen. Ik zat in de juiste flow nadat ik een paar maanden eerder Roland Garros en de US Open had gewonnen.”

Kom je graag in Melbourne?
“Ja, ik hou van Australië en ben dan ook blij terug te zijn. (Henin geeft er dit jaar commentaar voor Eurosport, nvdr.) Zeker nu ik het tennis vanop een afstand bekijk. Ik ben nog steeds continu met tennis bezig als commentator en met mijn Academy, maar ik beleef het minder emotioneel. Ik kan nu anders naar het spelletje kijken, zonder druk.”

Gemis

Is er iets wat je mist aan het leven van een prof?
“Ik weet niet of ik veel mis, want ik heb het gevoel dat ik alles uit mijn carrière gehaald heb wat mogelijk was. Misschien mis ik de adrenaline? Het reizen vond ik wel erg leuk. Ik trek graag rond en ben graag in contact met veel mensen.”

Aan een comeback denk je nog steeds niet?
“Daar is geen sprake van met de elleboogblessure die ik had. Er bestaat geen kans dat ik ooit terugkeer.”

Bekijk hieronder nog een keer de hoogtepunten uit de finale van de Australian Open 2004 tussen Henin en Clijsters.

[alert type=”info” title=””]Dit interview is een vertaling van een interview dat eerder op Tennis365 verscheen. Het originele, Engelstalige interview kan je hier lezen.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws