Home » Geen categorie » Herenteam rolstoeltennis niet in halve finales en junioren eindigen vijfde

Herenteam rolstoeltennis niet in halve finales en junioren eindigen vijfde

Herenteam rolstoeltennis niet in halve finales en junioren eindigen vijfde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gérard en Vos zijn er niet in geslaagd om de halve finales te halen op de BNP Paribas World Team Cup. Ze verloren tegen GBR en spelen vrijdag voor plaats vijf tot en met acht. De junioren wonnen vandaag hun ontmoeting tegen GBR en eindigen op de vijfde plaats.

Het herenteam met Joachim Gérard (ITF-5) en Gert Vos (ITF-244) speelden vandaag hun laatste poulewedstrijd tegen eerste reekshoofd GBR. Bij winst zouden ze zich bij de laatste vier plaatsen.       Vos moest als eerste aantreden tegen de nummer 1 bij de junioren, Alfie Hewett (ITF-17). Geen gemakkelijke klus bleek duidelijk en de jonge Brit won vrij makkelijk met 6-2 en 6-0. Gérard moest het dan maar rechtzetten tegen de Schot Gordon Reid (ITF-3) en won de eerste set met 6-2. In de tweede set kon hij zijn goede niveau niet behouden en Reid pakte deze set met 6-3. In een uiterst spannende derde set kwam het tot een tiebreak. Onze landgenoot was er dichtbij, maar kon jammer genoeg niet aan het langste eind trekken en verloor de tiebreak met 7-3. Het dubbelspel was maar een formaliteit en verloren ze met tweemaal 6-4. Geen plaats in de halve finales dus en vrijdag spelen ze tegen Oostenrijk voor de plaatsen vijf tot en met acht.

De Belgische junioren zijn vandaag op een verdienstelijke vijfde plaats geëindigd . Ze versloegen het gemengde juniorenteam van GBR met 3-0. In de eerste partij speelde Justin Peraux (ITF Boys-26) tegen Ruairi Logan (ITF Boys-89) en won in twee sets. De setstanden waren 6-3 en 6-4. De andere Belgische junior, Jef Vandorpe (ITF-15) moest het opnemen tegen ‘s werelds nummer 2 bij de meisjes, Luz Esperanza Merry. Vandorpe kende weinig problemen en won de wedstrijd met 6-1 en 6-3. Het overbodige dubbelspel werd ook nog gewonnen door onze landgenoten. Met 7-5 en 6-3 sloten ze hun eerste World Team Cup af en kunnen ze terug kijken op een geslaagd toernooi.

image

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws