Home » Geen categorie » Herenteam rolstoeltennis spelen voor het brons op de World Team Cup in Sardinië

Herenteam rolstoeltennis spelen voor het brons op de World Team Cup in Sardinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische rolstoeltennissers zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de BNP Paribas World Team Cup op het Italiaanse eiland Sardinië . Zonder Belgisch nummer een Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) verloren Gert Vos (ITF Wheelchair-116) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-65) tegen het eerste reekshoofd, Frankrijk.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voor het eerst in de geschiedenis strijden de heren voor de medailles op het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams. Het vrouwenteam, zilver in 1997 en brons in 2001 en het juniorenteam, brons in 2004, goud in 2005 en 2006 deden het de heren voor.

In de halve finale tegen Frankrijk liet coach Marc Grandjean zijn beste speler Gérard aan de kant om hem te sparen voor de kleine finale van zaterdag. Gérard had last van een schouderblessure. Hierdoor moest veteraan Vos als eerste starten tegen Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). De Fransman had geen medelijden en versloeg onze landgenoot met tweemaal 6-0 cijfers. Daarna was het de beurt aan de beloftevolle speler Vandorpe om zich te bewijzen tegen ‘s werelds nummer een Stephane Houdet. Voor de 15-jarige Vandorpe was het een unieke ervaring en hij ging eervol onderuit met 6-2 en 6-0.

Door deze nederlaag tegen titelfavoriet Frankrijk spelen de Belgen in de kleine finale tegen Polen, dat kansloos verloor van GBR met 2-0. Het Poolse team bestaat uit de 62-jarige ex-nummer drie, Tadeusz Kruszelnicki (ITF Wheelchair-26), Kamil Fabisiak (ITF Wheelchair-17) en invaller Krzystof Brezyna (ITF Wheelchair-100).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS