Home » Grand Slam » Roland Garros » Het sprookje duurt voort: Argentijnse kwalificatiespeelster staat in halve finale Roland Garros

Het sprookje duurt voort: Argentijnse kwalificatiespeelster staat in halve finale Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadia Podoroska (WTA-131) blijft verbazen op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De Argentijnse kwalificatiespeelster stuurde in de kwartfinale het derde reekshoofd naar huis.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Podoroska startte als underdog tegen derde reekshoofd Elina Svitolina (WTA-5), die eindelijk op weg leek naar een grandslamfinale. De Oekraïense liet het echter volledig afweten en vooral haar aantal gewonnen punten op haar eerste opslag was dramatisch laag in de eerste set (13%). Podoroska won de eerste set makkelijk met 6-2.

In de tweede set bood Svitolina meer weerwerk, maar Podoroska hield het hoofd koel en haalde de tweede set met 6-4 binnen. Ze is de eerste kwalificatiespeelster sinds Alexandra Stevenson in 1999 (Wimbledon) die de halve finale bereikt op een Grand Slam.

De bovenste helft van de tabel is nu helemaal onthoofd, Podoroska neemt het in de halve finale op tegen Martina Trevisan (WTA-159) of Iga Swiatek (WTA-54).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS