Home » Grand Slam » Het wil maar niet lukken voor Serena Williams: “Ik had 5-0 kunnen voorstaan, maar ik maakte te veel fouten”

Het wil maar niet lukken voor Serena Williams: “Ik had 5-0 kunnen voorstaan, maar ik maakte te veel fouten”

Het wil maar niet lukken voor Serena Williams: “Ik had 5-0 kunnen voorstaan, maar ik maakte te veel fouten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams (WTA-11) mag haar droom over een 24e Grand Slam alweer opbergen. Ze verloor in de halve finale van de Australian Open van een weergaloze Naomi Osaka (WTA-3).

Williams begon nochtans sterk aan de partij met een break in het eerste game. Osaka vocht zich echter terug in de set en ging op haar beurt twee keer door de opslag van de Amerikaanse: 6-3.

In de tweede set was het Osaka die al in het eerste spel de opslag van Williams afsnoepte. De Japanse liet bij momenten weergaloos tennis zien, al bleef Williams wel aanklampen. Dat leverde bij 3-4 een break op. Een wedstrijd kregen we echter niet meer te zien. Osaka brak meteen terug op love en won daarop ook haar eigen opslagspel zonder nog één punt te verliezen: 6-4.

(lees verder onder de tweets)

De partij duurde 1 uur en 15 minuten en betekent nog maar eens het einde van Williams’ ultieme droom om een 24e Grand Slam-titel te winnen. “Ik was niet nerveus, ik heb gewoon veel te veel fouten gemaakt”, verklaarde ze het verlies na afloop op haar persconferentie. “Ik had 5-0 kunnen voorstaan, maar het verschil zat ‘m in de foutenlast vandaag.”

Ter vergelijking: Williams sloeg 24 ongedwongen fouten, Osaka 21. De Amerikaanse had het wel moeilijk met retourneren en kon ook acht winners minder slaan dan haar opponente.

Afscheid

Williams is intussen 39 en aast al sinds 2017 op het felbegeerde record van 24 Grand Slams dat nog steeds alleen op naam staat van Margaret Court. Ze bereikte de voorbije jaren nog vier Grand Slam-finales, maar kon er geen enkele van winnen. Is haar afscheid nakende? Sommige fans denken van wel, zeker na hoe de Amerikaanse afscheid nam van het Australische publiek (met het hand op het hart) dat sinds vandaag weer welkom is in Melbourne Park. “Het Australische publiek is geweldig, dat was leuk om te zien. Of ik afscheid heb genomen van hen? Ik weet het niet. Als ik ooit afscheid neem, zou ik dat aan niemand vertellen.”

(lees verder onder de tweets)

Even later werd het Williams een beetje te veel en verliet ze al snikkend de persconferentie.

Osaka: “Zo vereerd”

Osaka staat na haar fantastische prestatie voor de tweede keer in de finale van de Australian Open (in 2019 won ze het toernooi). “In het begin was ik misschien een beetje zenuwachtig, ik ben altijd vereerd om tegen Serena te mogen spelen. Als kind groeide ik op met haar als idool. Een wedstrijd tegen haar is als een droom die uitkomt”, reageerde ze na de wedstrijd.

In de finale wacht de winnares van de partij tussen Jennifer Brady (WTA-24) en Karolina Muchova (WTA-27). Wie het ook wordt, het wordt een primeur want beide dames speelden nooit eerder een Grand Slam-finale. “Ik weet dat zo’n eerste finale voor de nodige zenuwen kan zorgen. Ik wens niemand zenuwen toe, maar mijn tegenstandster in de finale misschien toch wel een beetje”, grapte de Japanse nog.

(lees verder onder de tweets)

Grappig: Osaka’s oudere zus Mari stuurt blijkbaar vreemde afbeeldingen in hun groepschat en moet daar dringend mee ophouden. Die boodschap schreef Osaka op de camera na de wedstrijd. Ook dolde ze nog over Griekse maaltijden en Stefanos Tsitsipas (ATP-6).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws