Home » Geen categorie » Heyman bemachtigt tweede titel van 2016 in Antalya

Heyman bemachtigt tweede titel van 2016 in Antalya

Heyman bemachtigt tweede titel van 2016 in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Christopher Heyman (ATP-399) heeft het toernooi van Antalya ($ 10 000, hardcourt) in Turkije op zijn naam geschreven. Het is al zijn tweede ITF-titel van 2016 en zijn vijfde ITF-titel uit zijn carrière.

Heyman heeft een knappe prestatie neergezet in Antalya. Als tweede reekshoofd ging hij zonder setverlies naar de finale. In zijn drie eerste partijen verloor Heyman amper negen spelletjes tegen respectievelijk Louroi Martinez (Geen Ranking), Muhammet Haylaz (ATP-1113) en Altug Celikbilek (ATP-583). In de halve finale ging de 22-jarige Belg met 6-3 en 7-6 voorbij het Turkse vierde reekshoofd Cem Ilkel (ATP-414).

In de beslissende droomfinale moest tweede reekshoofd Heyman aan de bak tegen topreekshoofd Dimitar Kuzmanov (ATP-326). Heyman moest de eerste set met 6-3 prijsgeven maar keerde in de tweede set terug met 6-3. In de derde set maakte onze landgenoot de partij af met 6-4. Voor Heyman is het zijn tweede toernooizege van 2016, nadat hij in april ook in Antalya al eerder zegevierde. In totaal heeft Heyman vijf toernooititels op zijn palmares, vorig jaar won hij zijn eerste drie toernooien op het ITF-circuit.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws