Home » Geen categorie » Heyman blijft scoren in Antalya

Heyman blijft scoren in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Christopher Heyman (ATP-459) doet het goed onder de Turkse Hemel. Op het ITF-toernooi in Antalya ($ 10 000, Turkije) bereikt hij vlot de kwartfinale. Ook Margaux Bovy (NR) nam een goede start, maar was in de tweede ronde niet opgewassen tegen het vijfde reekshoofd.

Heyman en het Turkse hardcourt, het lijkt een match made in heaven. In december 2015 won hij zonder setverlies twee titels op rij in het enkelspel. Ook dit jaar lijkt het er goed te gaan voor de 22-jarige Belg, ondanks een aarzelende start. In zijn eerste partij tegen de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP- 587) kwam Heyman met 4-6 snel een set achter. Met 6-1 en 6-0 zette hij deze benarde situatie echter gauw weer recht.

In de tweede ronde kende hij minder moeilijkheden met de Indiër Haadin Bava (ATP-989), een kwalificatiespeler. De meer dan 500 plaatsen lager gerangschikte Bava weerde zich goed, maar na iets meer dan anderhalf uur stond de eindstand onvermijdelijk op het scorebord. Met 6-3 en 6-4 plaatst Heyman zich voor de kwartfinale. Zijn tegenstander wordt het derde reekshoofd uit Kroatië of een Turkse wild card. 

Voor de 18-jarige Margaux Bovy liep het Turkse verhaal minder goed af. Zij knokte zich probleemloos een weg door de kwalificaties, tot op de hoofdtabel. Daar rekende ze in de eerste ronde af met de Russische Maria Oreshkina (NR), 6-2 6-2. Haar volgende tegenstander was vijfde reekshoofd Petra Uberalova (WTA-613). De Slowaakse bleek echter een maatje te sterk voor Bovy. Na amper drie kwartier spelen mocht onze landgenote alweer inpakken, de 0-6 1-6 pijnlijk op het bord.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS