Home » Geen categorie » Heyman en Geens strijden om titel in Jupille-sur-Meuse

Heyman en Geens strijden om titel in Jupille-sur-Meuse

Heyman en Geens strijden om titel in Jupille-sur-Meuse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Christophe Heyman (ATP-642) en Clément Geens (ATP-583) hebben zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Jupille-sur-Meuse ($ 10 000). In het dubbelspel mochten Sander Gillé en Joran Vliegen glunderen met een nieuwe beker.

Heyman en Geens winnen Belgische onderonsjes

Met vier waren ze, de Belgen die in de halve finales stonden van het $ 10 000-toernooi van Jupille-sur-Meuse. Dat er twee Belgen in de finale zouden staan, was dus al even duidelijk, maar wie dat precies zouden zijn, moesten ze onderling nog uitmaken.

Heyman (grote foto bovenaan) was de eerste die zich kon plaatsen voor de finale. Als zesde reekshoofd moest hij de baan op tegen zevende reekshoofd Joran Vliegen (ATP-690). In maart was Vliegen nog de sterkste in Israel, maar dit keer was het Heyman die het best aan de partij begon. Met 6-3 winst in de eerste set zette hij al een eerste stap richting finale. Ook in de tweede set bleef Heyman de controle over de partij vasthouden. Met 6-4 pakte hij het eerste finaleticket en stuurde hij Vliegen terug naar de kleedkamer.

In de andere halve finale nam derde reekshoofd Geens het op tegen Jonas Merckx (ATP-790). Die laatste speelde naar eigen zeggen een “slechte wedstrijd om snel te vergeten” en kon nooit een vuist maken in een onderonsje met het jonge geweld van Geens. Met de zware score van 6-0 en 6-3 maakte Geens korte metten met Merckx en plaatste zich zo voor een confrontatie met Heyman.

Geens en Heyman speelden eind juli al eens tegen elkaar op Belgisch gravel. In Duinbergen was het toen Geens die het na een spannende match haalde. Een week later herstelde Heyman het evenwicht echter terug door revanche te nemen in het Duitse Essen.

Sander Gille en Joran Vliegen - © Instagram joranovic7
Sander Gille en Joran Vliegen – © Instagram joranovic7

Vierde dubbeltitel voor Gillé en Vliegen

In het dubbelspel was het ook al een Belgisch feestje. Daar triomfeerden eerste reekshoofden Sander Gillé en Joran Vliegen. In de finale namen ze de maat van de Britse tweede reekshoofden Evan Hoyt en Toby Martin. Met 6-1 en 6-4 haalden ze een nieuwe titel binnen. Gillé en Vliegen wonnen zo samen al hun vierde dubbelbeker van het jaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws