Home » Geen categorie » Heyman en Mertens naar laatste acht in Israël

Heyman en Mertens naar laatste acht in Israël

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Futurestoernooi van Meitar (Israël, $ 25 000) komen Yannick Mertens en Christopher Heyman (ATP-321) deze week in actie. Ze bereikten beiden de kwartfinale, bij winst strijden ze tegen elkaar om een finaleticket.

Mertens kwam als tweede reekshoofd aan de start in Israël. In de eerste ronde was hij met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Oekraïener Vladyslav Orlov (ATP-1079). Ook in de tweede ronde boekte onze landgenoot een makkelijke overwinning, hij versloeg thuisspeler Shahar Elbaz (ATP-1176) met 6-2 en 6-3. In de kwartfinale wacht een duel met zesde reekshoofd Jules Okala (ATP-464).

Christopher Heyman - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Christopher Heyman – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Ook vierde reekshoofd Heyman is nog steeds in uitstekende doen. Hij won twee toernooien op rij en is nu al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. In de eerste ronde klopte hij de Argentijn Matias Franco Descotte (ATP-610) met 6-2 en 7-6(5). In de tweede ronde moest onze landgenoot hard knokken tegen de Brit Richard Gabb (ATP-654). Na bijna drie uur trok Heyman met 6-7(4), 6-2 en 7-6(4) het laken naar zich toe. In de kwartfinale volgt een duel met vijfde reekshoofd Constantin Bittoun Kouzmine (ATP-1348).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS