Home » Geen categorie » Heyman mist finale na hevige strijd in Santa Margherita Di Pula

Heyman mist finale na hevige strijd in Santa Margherita Di Pula

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Santa Margherita Di Pula (Italië, $ 25 000) heeft Christopher Heyman (ATP-432) de finale niet kunnen bereiken. Hij ging strijdend ten onder tegen een Italiaanse wildcardspeler. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Heyman was het vijfde reekshoofd deze week in Italië en moest het in de halve finale opnemen tegen Gianluca Di Nicola (ATP-665). De Belg speelde nog nooit eerder tegen de twee jaar jongere Italiaan. Heyman schoot het best uit de startblokken en haalde de openingsset met 6-4 binnen.

In een felbevochten tweede manche was het Di Nicola die aan het langste eind trok. In de derde en beslissende set drukte Di Nicola de Belg steeds meer in het verweer. Na een slijtageslag van twee uur en 39 minuten moest Heyman het hoofd buigen. De setstanden waren 6-4, 5-7 en 6-3.

Heyman (ATP D-1133) maakt nog kans op een finaleplaats in het dubbelspel. Samen met Filip Horansky (ATP D-709) neemt hij het in de halve finale op tegen de tweelingbroers Hunter Johnson (ATP D-761) en Yates Johnson (ATP D-521).

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER